zondag 9 oktober 2011

Welk dieetprogramma past bij jou

Niet ieder dieetprogramma is even goed. Kijk hier welk dieet bij je past.
Iedereen is wel een keer ontevreden over zijn gewicht of lichaam. Je wilt dan afvallen om een ideaal gewicht te bereiken of om strakkere bovenbenen te krijgen. Anderen willen afvallen omdat het nodig is voor hun gezondheid. Wat ze vaak gemeen hebben is dat ze zo snel mogelijk wat kilo’s af willen vallen.

Men kijkt dan op het internet wat de snelste manier is en begint aan een dieet.

Dit zou gemakkelijk zijn en is vaak ook simpel voor veel mensen. Toch zijn er degenen die het niet in hun uppie lukken om goed af te vallen.

Gelukkig zijn er dieetprogramma’s die je graag een handje willen helpen. Het enige probleem die je tegenkomt is: ‘Welk dieetprogramma moet ik kiezen?!’

Als eerst moet je weten dat dieetprogramma’s geld kosten en niet elk programma is dat geld ook werkelijk waard. Je hebt bijvoorbeeld programma’s die de prijs omhoog schroeven, omdat er een beroemdheid aan deelneemt. Als dit het geval is hoeft het programma dat extra geld nog niet waard te zijn.

Voordat je je inschrijft voor een dieetprogramma kun je beter eens kijken of de volgende punten wel inbegrepen zijn.

1. Is het dieetprogramma redelijk? Hiermee bedoel ik redelijk op het gebied van zoveel kilo’s afvallen in zoveel tijd. Als de beloftes van het dieetprogramma te mooi zijn om waar te zijn, moet je misschien eens wat recensies op het internet lezen. Daarin staat vaak of het programma goede resultaten levert en of andere dieetprogramma’s beter zijn.

2. Het eten. Welk eten adviseren ze je te eten? Dit is erg belangrijk om na te gaan voordat je betaalt voor een dieetprogramma. Als ze je aanraden om honderden euro’s te besteden aan voorbereide maaltijden moet je misschien eens naar een ander dieetprogramma kijken. Je hebt al geld betaald voor het programma, waarom zou je nog eens veel geld besteden aan speciaal eten?

Ook is het de vraag of je het dure eten moet blijven kopen nadat je klaar bent met het dieetprogramma. Als dit het geval is kun je beter gelijk afhaken.

Bovendien is het goed om zelf gezonde maaltijden te koken. Dit is ook handiger als je een gezin hebt.

3. Krijg je hulp van een erkende arts? Informeer of er artsen zijn die hulp aanbieden. Niet iedereen is hetzelfde en een arts kan je helpen door wat tips te geven die bij je passen. Ook kan hij je dieetprogramma aanpassen voor het geval je medicijnen gebruikt.

4. Sporten en bewegen. Kun je afvallen zonder te sporten? Tuurlijk. Kun je gezond afvallen zonder te sporten? Nee, dacht het niet.

Het is dus belangrijk dat sport in het dieetprogramma verwerkt zit. Hierdoor gaat het afvallen niet alleen veel sneller, maar ben je ook trotser op je prestaties. Vaak blijven mensen ook doorgaan met regelmatig sporten nadat het dieetprogramma ten einde is gekomen.

Dit zijn de belangrijkste punten die een dieetprogramma moet hebben voordat het een goed dieetprogramma genoemd mag worden.

Voorbeelden van dieetprogramma’s:

- Weight watchers
- 40 punten dieet
- Dr. Phil dieet
- Modifast

N.B. Weight watchers heeft over het algemeen goede resultaten.

Veel succes met afvallen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten