vrijdag 23 september 2011

Gezond eetpatroon voor dikke kinderen.

‘Kinderen worden steeds dikker’, dit is een onderwerp waar de laatste tijd veel over gesproken wordt. Er worden meer snacks gegeten, minder buiten gespeeld en ook geven ouders niet altijd het goede voorbeeld.

Je kind op dieet. Wat moet je doen als je kind overgewicht heeft? Een heel eenvoudig antwoord hierop is: ‘Zorg ervoor dat je kind afvalt.’ Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, zul je wel denken.

Hoe pak je dit aan? Een erg goed idee is om een afspraak te maken met een diëtiste. Zij heeft erg veel kennis op dit gebied en zal u en uw kind gegarandeerd kunnen helpen. Ze zal bijvoorbeeld een gezond eetpatroon voor uw kind in elkaar zetten, zodat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Op deze manier zal bijvoorbeeld een koek vervangen worden door een appel o.i.d.

Geef je kind het goede voorbeeld. Een kind zal het gedrag van zijn/haar ouders proberen te kopiëren, daarom is het erg belangrijk dat je zelf ook gezond eet.  Wat voorbeelden hiervan zijn:

- Kook elke avond een verse maaltijd waar groente in zit. Hierdoor zal je kind in ieder geval zijn portie groente voor de dag binnen krijgen.

- Eet het ontbijt en avondeten elke dag op dezelfde tijd, regelmaat is goed voor kinderen.

Veel bewegen is goed als je in de groei zit. Geef daarom kinderen de gelegenheid om ook echt te bewegen en buiten te spelen. Koop een voetbal of springtouw, wat je maak kunt bedenken, en verras je kind hiermee. De kans op overgewicht als kind, wordt erg verkleind door regelmatig buiten te spelen.

Klik hier voor een site die nog wat informatie geeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten