zaterdag 24 september 2011

Hoe hou je een dieet vol

Het volhouden van een dieet is erg moeilijk voor de mens. Wij hebben eten nodig en krijgen honger als we niet genoeg eten binnenkrijgen. Dit komt omdat je een bepaald aantal calorieën nodig hebt per gewicht. Als je minder calorieën eet krijg je een hongergevoel. Bij een dieet is dit het geval.

Een goede motivatie is het feit dat sommige mensen al snel weer op hun oude gewicht zitten na een dieet. Dat komt door het jojo effect. Het vet is namelijk tijdens je dieet (gedeeltelijk) verbrand. Als je nu meer calorieën eet dan bij je gewicht past, nemen de cellen snel het vet op en kom je aan. Het is dus nodig dat je jezelf een vast eetpatroon aanleert, waarbij je niet teveel calorieën binnenkrijgt.

Tip #1: Verwacht niet teveel. In de eerste dagen zal je snel afvallen, omdat je lichaam opeens minder eten in zijn beschikking heeft en vet gaat verbranden. Maar let op: Hoe lichter je wordt, hoe minder snel je afvalt. Dus is het verstandig om babystapjes te nemen.

Tip #2: Stel een doel vast. Hoeveel kilo’s wil je verliezen en hoe lang wil je daar over doen? Maar weer opgelet: Wees realistisch! Een halve of één kilo per week is genoeg.

Tip #3: Ga niet elke ochtend op de weegschaal staan. Het is niet zo dat je per dag resultaat zult zien, dus verwacht dat dan ook niet! Je wordt alleen maar teleurgesteld. Één keer per week op de weegschaal is voldoende.

Als je deze tips volgt houd je langer je dieet vol, en hierdoor krik je je zelfvertrouwen op. Mission Accomplished!

3 opmerkingen:

  1. Article is giving really productive information to everyone. Well done.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tips!
    Het is ook belangrijk genoeg eiwitten binnen te krijgen, alleen niet te veel (zoals bij alles)

    BeantwoordenVerwijderen