woensdag 21 september 2011

Gezond eetpatroon bij veel sporten

HELP ME! Ik kom aan terwijl ik gigantisch veel sport. Dit probleem komt redelijk veel voor en niet iedereen weet wat eraan te doen is. Maar wees niet getreurd, er is een praktische oplossing!

Door veel te sporten denken veel mensen dat je veel afvalt. Dit is natuurlijk mogelijk, maar het kan ook zo zijn dat je spiermassa kweekt. Zoals veel mensen weten weegt spiermassa meer dan vet.

Als je ongemerkt spiermassa kweekt en een tijdje later op de weegschaal gaat staan, zal je niet blij zijn met het resultaat. Je zal denken dat je teveel gegeten hebt en vervolgens een strenger dieet gaan volgen.

De combinatie van veel sporten en weinig eten gaat niet. Je zal je erg slap gaan voelen en ook nog eens snel moe worden. Dit is niet lang vol te houden in een normale levensstijl en heeft grote invloed op je zelfvertrouwen.

Het is dus belangrijk het verschil te weten tussen spiermassa kweken en vet verbranden tijdens het sporten.

Handige tip #1 

Als je niet weet of je spiermassa kweekt of teveel eet kun je kijken of je nog steeds al je broeken en shirts aankan. Bij het kweken van spiermassa zal je namelijk niet dikker worden, je krijgt alleen meer spieren. Als je teveel eet wordt het vet opgeslagen in het onderhuids bindweefsel, wat ervoor zorgt dat je dikker wordt.

Handige tip #2 

Neem bijvoorbeeld hardlopen. Dit is een sport waarvan veel mensen denken dat je er kilo’s mee afvalt. Ja, dit is een mogelijkheid. Maar alleen als je op een bepaald tempo hardloopt.

Als je wilt afvallen moet je hardlopen terwijl je nog net kunt praten met een ander. Als je geen partner hebt om mee hard te lopen kun je altijd een liedje zingen. Want wie wil er nu raar aangekeken worden, omdat hij/zij tegen zichzelf praat?

Let op

Neem een flesje water mee als je gaat sporten, of drink van tevoren een glaasje drinken. Hierdoor voorkom je uitdroging.

Eet voordat je gaat sporten geen grote maaltijd, dit zorgt voor pijnlijke maagkrampen tijdens het sporten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten