woensdag 28 september 2011

De veelvoorkomende dieet fouten

Ik was opzoek naar de meest gemaakte dieet fouten, zodat ik ze eens allemaal op een rijtje kon zetten en terwijl ik dit deed belandde ik op een site genaamd leerwiki.nl.

Dit is een site waarop mensen artikelen kunnen zetten en daar vervolgens wat geld mee kunnen verdienen. Ik las het door en dacht: ‘Dat is eigenlijk best logisch!’. Het artikel waarschuwt voor ernstige fouten die soms voorkomen, noemt de veelvoorkomende dieet fouten en geeft wat tips.

Hieronder de belangrijkste punten van het artikel:

Fout #1: De alles of niets methode

Vaak willen mensen plotseling wat kilo’s afvallen, voor bijvoorbeeld een speciaal feest of bijeenkomst. Ze slaan dan in 1x om qua eetpatroon. Ze laten alle zoete dingen naast zich staan en eten alleen het hoognodige.

Dit werkt in het begin, maar je zal het niet lang volhouden. Hiernaast is het ontzettend slecht voor je gezondheid en zal je een slap gevoel krijgen.

Fout #2: Elke dag hetzelfde eten

Mensen willen graag van voedsel variëren en raken snel op eten uitgekeken als het ze tevaak voorgeschoteld wordt. Je loopt ook het risico sommige voedingsstoffen niet binnen te krijgen.

Je kunt de schijf van vijf gebruiken om te kijken of je alle voedingsstoffen wel eet.

Fout #3: Jezelf nooit belonen

Door jezelf te belonen krijg je de kracht om verder te gaan met je dieet. De oplossing van dit probleem is: houd je aan je dieet en verwen je één keer per week op iets lekkers.

Fout #4: Te snel opgeven

Dit is de laatste tip die in het artikel wordt beschreven. Men ziet al snel het nut niet meer in het dieet en houden op. Dit komt o.a. omdat je niet meteen resultaat ziet.

Je krijgt meer motivatie door aan je toekomstige lichaam te denken. Zoals je slanke benen en strakke buik.

Tips

- Stel een duidelijk doel op.
- maak een eetschema die je de mogelijkheid geeft te kiezen.

Slot

Je kunt dit artikel verder lezen op deze site en als je lid wilt worden van leerwiki en iets extra’s verdienen kun je je hier opgeven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten